torstai 16. elokuuta 2012

Ideoita?


Jaahas, mitenkähän tämän aloittaisi? Löysin kuvan ympyrät penkoessani yhtä tilkkulaatikkoa. Noiden tarina on seuraavanlainen: kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, äitini harrasti myös tilkkutöitä. Valitettavasti hän sairastui rintasyöpään ja kuoli syksyllä 1996 62-vuotiaana. Kankaiden lisäksi minulle jäivät sitten tietysti myös kaikki hänen tekemänsä ja aloittamansa tilkkutyöt. Olen monesti niitä hypistellyt ja ihmetellyt, että mitä ihmettä voisin niistä kaikista tehdä, kun poiskaan en raatsi niitä heittää. Nuo ympyrät ovat yksi esimerkki. Äidilläni oli varmasti jokin suunnitelma noiden varalle, mutta siitä ei ole mitään paperilla, joten voin vain arvailla. Nyt saisi esittää ideoita, mihin voisin noita käyttää, otan kaikki kiitollisuudella vastaan :-) Minua itseäni ehkä eniten häiritsee noissa, miten sen nyt sanoisi, värien ei niin harmoninen käyttö (anteeksi, äiti-kulta)  :-)

Sitten vielä yksi ehkä vähän huvittavakin seikka äitini tilkkuilusta. Kuten jo aiemmin mainitsin, hänelläkään ei ollut pulaa kankaista, mutta siitä huolimatta hän on nuokin tehnyt kaikkein pienimmistä kankaan jämäpaloista, joista osa oli leikattu mm. vanhoista vaatteista. Tunnistan noista palasista ainakin kolme 70-lukulaista leninkiä, joista yhden isommista paloista ompelin taannoin esittelemäni pussukan. Varsinaista kierrätystä :-)

3 kommenttia:

 1. Äitisi tekemät blokit voisivat elävöittä jonkun tilkkupeiton taustakangasta. Jos ne vaikka juoksisivat vasemmasta alakulmasta oikeaan yläkulmaan. Risareuna-applikointi riittäisi. Siellä ne olisivat kuriositeettina tallessa eikä niiden takia tarvitsisi ryhtyä suureen projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olikin mainio idea! Ja keksin heti, mihin sitä voisi käyttää, nimittäin olisi yksi äitini tekemä peitto, josta puuttuu vielä vanu ja tausta. Kiitos vielä kerran :-)

   Poista
 2. Minusta pyörylät ovat hauskoja, värit rohkeita 70-luvun tyyliä. Sopii kyllä peiton taustalla ja vaikkapa pieneen tilkkutauluun tai verhon reunaan

  VastaaPoista