sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Oppia ikä kaikki

Voi että mä tykkään vanhoista suomalaisista sananlaskuista :-) (Äitini oli niissä haka ja harmittaa vieläkin, etten aikanaan tullut kirjoittaneeksi niitä muistiin.) Tänä viikonloppuna on tullut opittua yhtä ja toista tilkkutöistä, sillä mottonani on jo vuosia ollut "mitä en osaa, sen voin oppia". Ja tällä kertaa se viittaa aikaisemman postauksen "isoäidin blokkiin". Sen ensimmäisen blokin jälkeen ajattelin tosissaan, että tässä on taas yksi homma, joka ei ole mun juttu. Mutta yön yli nukuttuani alkoi kummasti tehdä mieli tarttua haasteeseen ja se kannatti. Avainsana ko. hommassa on välisilitys. Sehän kuuluu tietysti kaikkeen, mikä liittyy tilkkutöihin, mutta joskus laiskana hetkenä yritän luistaa ja lopputulos on sitten aitoa mappi Ö -kamaa.


Niinpä olenkin sitten eilen ja tänään kurinalaisesti ommellut ja silittänyt ja ommellut ja...


Tein hommaa toki sarjana, viisi blokkia oli yhtäaikaa valmisteilla, mutta kyllä siihen silti aikaa sai tuhraantumaan. Ja kyllä, blokkeja on kahden kokoisia. Pienemmät ovat kooltaan 14 x 14 cm ja isommat 23 x 23 cm. Peittoon käytän isompia, pienet sitten johonkin muuhun projektiin. Se, millä vuosikymmenellä kyseinen peitto sitten mahdollisesti valmistuu, on vielä ihan arvoitus, mutta aikaa on niin kauan kuin on elämää :-) Ja minulle tärkeintä on itse tekeminen (vaikka ihan kiva on joskus saada valmistakin aikaan). Jos peitosta tekisi saman kokoisen kuin käyttämässäni ohjeessa, puuttuisi enää 17 blokkia. Mutta jostainhan se on aloitettava.

On varmaan tosi tylsää katsella kerrasta toiseen kuvia blokeista, joissa vaihtuu vain väri, mutta tämä on minulle myös päiväkirja, josta voin myöhemmin tarkistaa tekeleitteni tekoajan :-) Ja kun minusta on kyse, niin ihan varmasti aiheet vaihtuu kerrasta toiseen :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti