perjantai 5. huhtikuuta 2013

Uudet (vanhat) tyynyt


Niinpä niin, helppohan se edellinen kysymys oli, nypläystä siinä harjoittelin. Ja harjoittelu jatkuu, nyt vuorossa ihan oma harjoitus :-) Ihmeen nopeasti nuo ensimmäiset kolme "lyöntiä" oppi, vaikka en purkamiseltakaan välttynyt. Olen kuitenkin aina oppinut parhaiten VV-menetelmää käyttämällä (= Virheistä Viisastuu) ja se oli nytkin "käytössä" ;-D Kannustimena toimi myös itselleni hyvin tärkeä motto "Mitä en osaa, sen voin opetella".

Kuten tuossa sivun oikeassa laidassa olevassa kuvauksessani kerron, nypläyksen opettelu on ollut haaveenani jo vuosia. Törmäsin jokunen aika sitten Tori.fi-kauppapaikalla ilmoitukseen, jossa myytiin nypläystyynyä ja nypylöitä mielestäni varsin edulliseen hintaan. Juttelin asiasta tilkkutyö-sijaisemme (joka on varsinaisesti nypläyksen opettaja) kanssa ja hän oli myös sitä mieltä, että "halvalla menee", eikun lähtee. Aikani jahkailtua suuntasin uudestaan etsimään kyseistä ilmoitusta todetakseni, että aiemmin ilmoitettuihin tavaroihin oli lisätty vielä toinenkin tyyny. Ja koska ihan oikeasti halusin tätäkin käsityötekniikkaa opetella otin myyjään yhteyttä ja kaupat tehtiin. Sain vielä kaupanpäällisiksi kotiinkuljetuksen, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tarvikkeiden tausta on sellainen, että myyjän, nyt jo yli 80-vuotias, nypläystä harrastanut äiti oli päättänyt luopua niistä. Myyjä tiesi, että ainakin sininen tyyny on hänen isänsä tekemä, ehkä jopa molemmat. Nypylöitä pakettiin kuului 84 kappaletta, lisäksi mukaan tuli kaksi isoa "pistelyalustaa" ja vielä pussillinen lankoja. Kaikissa nypylöissä oli runsaasti lankaa ja niinpä pääsin heti harjoittelemaan :-) Aion kyllä syksyllä suunnata aikuisopiston nypläyskurssille oppimaan "ihan oikeasti", mutta en tietenkään malttanut sinne asti odottaa kokeilematta, kun vielä löysin hyvät ohjeet osoitteesta http://www.raumalace.fi/

Ihan mielettömän kivaa puuhaa!!!

3 kommenttia:

 1. Eikö olekin, mäkin istuin aikoinaan tuntitolkulla nypylöitten kanssa ja ihmettelin kuinka hauskaa se on, ihan sun innostus tarttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä vaikka kaivaisit nypylät ja muut romppeet uudestaan esille :-)

   Poista
 2. Nypläys on todella kiva harrastus. Itse opin sen 8. luokalla valinnaisen käsityötunneilla. Piti valita joko nypläys tai käpypitsin teko :) Meni vuosia etten nyplännyt,mutta nyt on taas taito palautettu takaisin.

  VastaaPoista