lauantai 2. marraskuuta 2013

Vaateapua maailmalle

Keväällä osallistuin Vantaan aikuisopiston hyväntekeväisyyskurssille, jossa tehtiin Äiti Teresan -peittoja ja osallistuin kurssille myös tänä syksynä. Kurssin nimi "Autetaan ommellen ja neuloen -hyväntekeväisyyskäsitöitä" kertoo, että tällä kertaa tehtiin myös muuta kuin peittoja. Nyt, kun kurssista on enää yksi kerta jäljellä, on valmistunut /valmistumassa peittojen lisäksi lapasia, sukkia, vauvannuttuja, mekkoja, paitoja, shortseja, housuja... Itse olen tällä kerralla muutaman nutun ja peittolappusen lisäksi keskittynyt pääasiassa ompelemiseen. Vaihtelu virkistää :-)

Seuraavassa pieni kuvapläjäys kurssin tuotoksista (osa siis vielä keskeneräisiä):

Tässä laatikossa tähän mennessä valmistuneet (23 kpl) vauvannutut, jotka lähtevät Etiopiaan jaettavaksi synnyttämään tuleville äideille. Tietoa tästä projektista löytyy täältä.

Neljä peittoa sekä lasten lapasia ja sukkia. Jälkimmäiset toimitetaan kotimaahan ensi- ja turvakoteihin asiakkaille jaettavaksi.

Peitto odottaa kasausta.

Shortseja.

Lyhythihaisia mekkoja.

Pitkähihainen mansikkamekko (näitä tulossa myös unikko-kuviolla).

Muutamalla ensimmäisellä kerralla leikkasimme ensin vaatteiden kappaleita, ja nyt viimeisillä kerroilla olemme sitten ommelleet niitä sarjassa siten, että yksi hoitaa saumurihommat ja pari muuta käänteet, pääntiet ja kuminauhat. Trikoovaatteisiin saatiin kankaat lahjoituksena Marimekolta ja niitä riittää vielä kevääksikin. Vaatteet on  tehty Suuri Käsityö -lehden SPR:lle laatimien lastenvaatekaavojen ja -ohjeiden mukaan ja ne toimitetaan kriisikohteisiin maailmalle SPR:n kautta.

Täytyy nyt vaan toivoa, että kurssi järjestyy vuoden vaihteen jälkeenkin, sillä nyt on aikuisopistolta tullut tiukka määräys, että osallistujia täytyy olla vähintään yhdeksän, että kurssi alkaa. Nyt syksyllä meitä on ollut vain seitsemän. Nyt vain puskaradio kiertämään ja kaikki halukkaat mukaan osallistumaan hyvään asiaan :-)

3 kommenttia:

  1. Hienoa, että on tällaiseen keskittyvä kurssi työviksessä! Yhdessä tehden saa enemmän aikaiseksi. Kivoja nuo yksinkertaiset vaatteetkin!

    VastaaPoista
  2. Arvostan teitä kurssilaisia, jotka jaksatte ilahduttaa vieraita ihmisiä tekemisillänne. Toivottavasti saatte kurssin täyteen ja voitte jatkaa hyvää työtänne. Vaatteet ovat kauniita, kuten sukat, tumput ja tuleva peittokin.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, kun löytyy ahkeria kurssilaisia. Yhdessä tehden saa enemmän aikaan. Toivotaan innostusta edelleen. Olen myös kutonut yhden tuollaisen nutun, toinen on puolessavälin...

    VastaaPoista