perjantai 26. joulukuuta 2014

Näitä ei ole koskaan liikaa...

... tai ainakaan omasta mielestäni ei ole :-)

Osallistuin loppuvuodesta kurssille, jossa tehtiin metallikehyksisiä pussukoita ja laukkuja. Olen noita kukkaroita tehnyt aiemminkin, mutta en laukkuja, joten niiden teon oppiminen oli nyt tähtäimessä. Aluksi kuitenkin muistin virkistykseksi ja harjoituksen vuoksi pari kukkaroa:

Ihan peruskukkaroita 18 ja 12 cm:n kehyksillä. Ihan hyvä oli tehdä harjoituskappaleet, totesin.

Seuraavaksi sitten laukun kimppuun. Kehys on 26 cm leveä. Hihna puuttuu vielä, ajattelin tehdä kapean yksivärisen mustan, kun laukun kangas ei enää riitä. Tein laukkuun ensimmäisen kerran elämässäni vetoketjutaskun sisäpuolelle ja se jopa onnistui ihan... jos ei kiitettävästi niin ainakin riittävän hyvin. En muistanut ottaa sisäpuolesta kuvaa, mutta lisään sen tänne myöhemmin.

Ja tässä se sisäpuoli :-)

Välityönä kukkaro 8 cm:n kehyksellä. Ja taas puuttuu kuva vuorikankaasta; se on tietenkin oranssia käpäläkangasta :-) Pitäähän kissaihmisellä olla kissakukkaro!

Monta monituista laukkua olisin halunnut vielä tehdä, mutta aika loppui kesken. Viimeiseksi tekeleeksi jäi tämä iltalaukku I-kehyksellä. Todella helppotekoinen, mitä nyt kehyksen puristaminen ei sujunut ongelmitta. Olin nimittäin onnistunut vääntämään kehystä sen verran, että lukko ei enää napsahtanut kiinni. Onneksi sitkeys palkittiin ja sain lukon taas toimimaan. Kuva on vähän huono salaman heijastuksen vuoksi, mutta kerrottakoon, että kangas on kiiltäväpintainen ja musta ja se on peräisin vanhasta kotelomekosta. En edes muista, koska olen mekon kankaan leikannut talteen, mutta pala siitä vaan sattui käteen kurssiaamuna ja oli juuri passeli tähän laukkuun. Tuohon laitan luultavimmin metalliketjun olkahihnaksi.

Oli hurjan mukava kurssi ja olenkin jo ilmoittautunut seuraavalle samanlaiselle, että pääsisin tekemään ne muutamat, jotka jäi vielä kokeilematta. Valitettavasti olen jonossa, mutta eihän sitä tiedä, jos onni vaikka potkaisisi...

8 kommenttia:

 1. No oletpa kerinnyt monta pussukka ja laukkua tekemään ja kaikki hienoja, mutta erityisesti pidän tuosta mustavalkoisesta laukusta ja kissa pussukka on niin kiva!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat kaikki! Olin itse syyskuussa samanlaisella kurssilla, ja paljon jäi vielä kotiläksyksikin :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kankaita pussukoissa! Olen myös tehnyt iltalaukun noihin alimpiin kehyksiin ja on tosiaan helppo. Minä en puristanut sen kehyksiä ollenkaan kun ne ovat niin paksut. Hyvin on liimalla pysyneet, toistaiseksi...:)

  VastaaPoista
 4. Hienoja kehyskukkaroita! Kissakukkaro ja muutkin vissiin poseeraavat sopivasti kissan puuhapuun juurella? Hauska paikka!

  VastaaPoista
 5. Ihania! Minä niin ihastelen noita, kun en itse osaa. Kursseille pitäisi minunkin päästä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ovat kaikki. Minäkin jäin vähän koukkuun noihin kurssin jälkeen:)

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkaroita! Yksi kehys odottaa omissa varastoissa, mutta pitää vielä kerätä rohkeutta sen käsittelyyn ottamiseen. Iltalaukku on todella tyylikäs!

  VastaaPoista