perjantai 30. tammikuuta 2015

Aina on tilaa yhdelle... tai kahdelle, tai...

Olin toissa viikonloppuna jälleen kerran kukkaro- ja laukkukurssilla, kun onnistuin saamaan peruutuspaikan. Jäi loppuvuoden kurssilla kokeilematta muutama laukku, joten se asia oli tietysti korjattava. Ja tällä kertaa materiaalia ei tarvinnut ostaa, kaikkea oli ennestään :-)

 Tässä kaikki kahden päivän aikaansaannokset yhteiskuvassa. Takana vasemmalla "Sofia-laukku", jonka nimi tulee tuosta kehyksestä. Se on siitä hauska, että voi ommella noita laukkuosia vaikka kuinka monta ja fiiliksen mukaan siirtää kehyksen kulloinkin mieleiseen pussukkaan. Kovasti pähkäiltiin kankaan materiaalia, opettaja veikkasi silkkiä, itse en ole ihan vielä varma asiasta. Olen saanut joskus kauan sitten ystävältä tuollaisia ihania näytepaloja ja nyt niille löytyi oikea käyttökohde. Mitä tästä opimme: kaikelle on aikanaan tarvetta! Turkoosikukallinen pussukka siis myös niistä kankaista. Ehdottomaksi suosikiksi muodostui kuitenkin tuo unikko-laukku, jonka tekemiseen käytin aikaa. Samalla kaavalla tehty, kuin tämä laukku. Saatuani vuorin valmiiksi keksin vielä tikata päällisen ja siitä tuli mielestäni heti viimeistellymmän näköinen. Vähän kyllä mietitytti, että onkohan liian retroyhdistelmä tuo kangas+tikkaus, mutta retrohan on muotia :-) Nyt odotan kovasti kevättä ja kesää, että pääsen tuota käyttämään. Vielä on vähän liian synkkää.

Tässä Sofia-laukku sisäpuolelta. Tuohonkin olisi voinut tehdä jonkun pienen sisätaskun, mutta kun oli ensimmäinen versio, niin en malttanut :-) Vuorikangas on luokan kierrätyskangaslaatikosta ja vaikka ensin vähän mietiskelin sen sopivuutta, oli loppujen lopuksi parempi kuin hyvä valinta.

Turkoosi pussukka sisältä. Vuori tehty myös niistä näytepaloista. Tämän on tarkoitus olla sellainen pieni ja rento iltalaukku, olkahihnaksi ostin ketjun, mutta en vielä ole ehtinyt sitä kiinnittää. Ajattelin tehdä sellaisen "vaihdettavan" olkahihnan, jonka voin tarpeen tullen siirtää tähän laukkuun.

Ja viimeisenä unikko-laukun sisusta. Tällä kertaa olin hieman maltillisempi sisätaskun vetoketjun pituuden kanssa ja sain sen jopa siistimmin ommeltua. Nähtävästi harjoituksesta on apua :-)

Näiden tekemiseen tulee oikeasti himo :-D

10 kommenttia:

 1. No nyt on pussukoita joka lähtöön. Harjoitus tekee mestarin tuossakin lajissa.

  VastaaPoista
 2. Laukut ovat kaikki tosi kauniita ja harjoitus tekee mestarin useammassa asiassa, niin miksei sitten tässäkin. Näitä kelpaa nyt kanniskella olallaan juhlassa ja arjessa!

  VastaaPoista
 3. Voi kun olisin päässyt tuolle kurssille, niin ihania tuotoksia olen nähnyt monessa blogissa. Tykkään kaikista pikkulaukuistasi, kivat kankaat, erilaiseen käyttöön sopivia.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa settiä! Unikkolaukku on juuri sopivan retro. Tykkään tikkauksestasi siinä.

  VastaaPoista
 5. Oi voi, miten ihania! Unikkolaukku on ihan paras.

  VastaaPoista
 6. Hauska tuo Sofia kehys! Juu, unikkolaukku on minunkin suosikki.

  VastaaPoista
 7. Unikkolaukun ihailijoihin kuulun minäkin.

  VastaaPoista
 8. Aivan varmasti on tarvetta aina noin kauniille laukuille. Ihanat kankaat niin päällä kuin sisälläkin.

  VastaaPoista
 9. Valloittavia laukkuja ja aivan ihanat kankaat! Minun suosikkini on tuo Sofia laukku, niin minun näköiset värit. Minulla on kehykset odottamassa mutta en ole "uskaltanut" alkaa itsekseni kokeilemaan tuollaisen laukun tekoa. Siispä kurssille jos siellä tuommoista saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilla on aina se hyvä puoli, että on joku jolta kysyä neuvoa. Suosittelen lämpimästi :-)

   Poista