maanantai 21. lokakuuta 2013

Kollaasivihko

Kollaasitekniikka taisi olla ihan ensimmäinen juttu, mitä kokeiltiin tämän syksyn tilkkutyökurssilla. Itse tein sillä kerralla keskeneräistä patalappua (jota en voi vielä esitellä, kun siitä puuttuu ripustuslenkki, hohhoijaa), mutta tekniikkaa oli sitten pakko kokeilla kotona. Ensimmäinen versio meinasi lentää roskiin, kun en ollut jälkeen tyytyväinen, mutta opettaja kehotti kokeilemaan lisätikkauksia ja erivärisiä lankoja ja johan alkoi työ näyttää erilaiselta. Ja homma olikin niin kivaa, että piti toinenkin kollaasi surauttaa. 

Halusin tehdä välillä jotain muuta kuin pussukoita, joten se jälkimmäinen kollaasikangas päätyikin sitten vihkon kansiksi. Mainittakoon tuosta kollaasin suunnittelusta sen verran, että muut käyttivät työhön huomattavasti suurempia tilkkuja, kun taas meikäläinen tavoilleen uskollisena nyhräsi pienen pienten palojen kanssa :-)

Ompeluinnostuksissani kirjoin vanhaan kanttinauhaan koristeommelta ja pätkä päätyi vihkon selkämykseen.

Vihkon sivut leikkasin "kierrätyspaperista", eli pojan vanhojen kouluvihkojen tyhjistä sivuista ja muista irrallisista papereista. Ompelin sivut kiinni kanteen ompelukoneella ja nro 100 neulalla.

Tuo kollaasitekniikka oli kyllä niin hauskaa, että olen jo suunnitellut tekeväni sillä vaikka mitä. Nyt on vain taas päällä kamala luomisentuska, kun ideoita pursuaa enemmän kuin on mahdollista tehdä. Yritän vetää henkeä ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan... tai korkeintaan kahteen... eikun kolmeen...

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tack. Bongaatko tutun näköisiä kankaita? ;-)

   Poista
 2. Persoonallinen vihko, ei löydy keltään toiselta.

  VastaaPoista
 3. Hmm...onkohan toi se sama tekniikka, jota joskus "aikanaan" kutsuttiin tilkkupitsaksi? Näyttää ainakin samanlaiselta. Sievännäköiset vihkon kannet joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, sillä eikös "rakkaalla lapsella ole monta nimeä"? :-)

   Poista