torstai 9. toukokuuta 2013

Hyvä/paha netti

Nyt täytyy purkaa ajatuksia, että saa ne pois päästä pyörimästä :-) Sen sijaan, että olisin tehnyt käsitöitä, olen viime päivät (aika monta päivää) surffannut netissä katselemassa toisten tekemiä ihania käsitöitä. Siinä on vierähtänyt tunti jos toinenkin ja pää täyttyy uusista ideoista tyyliin "ton haluan tehdä ja tuon ja tuonkin ihan varmasti joskus teen...", mutta mitään ei saa edes aloitettua, kun jatkuvasti tulee uusia ja uusia ihania juttuja vastaan. Siis voiko tästä nyt vetää sen johtopäätöksen, että netti on paha asia, ainakin käsitöiden harrastajalle? No ei tietenkään, mistäs niitä ideoita muuten tulisi, sanoo nettiaddikti :-D 

Mikä avuksi? Pitäisikö tehdä itselle aikataulu, jossa on vain rajoitettu aika varattu nettikäyttöön? Onkohan kenelläkään muulla tälläisiä ongelmia? (Ja nyt tunnen itseni ihan Sinkkuelämää-sarjan Carrieksi, tosin kirjoituksen aihe on hieman eri...) 

Mukavaa helatorstaita ja Eurooppa-päivää (mikä se on?) ja loppuviikkoa kaikille käsityön ystäville!

6 kommenttia:

 1. Tuttu juttu. Nykyään en pääse juuri netissä roikkumaan, kun tytär asuu kotona ja työskentelee freelancerina. Hän tarvitsee talon ainoaa nettitikkua melkein koko ajan. Tosin tämä tilanne on ensi viikolla ohi ja tikku jää minun käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Samoin tuttu juttu, mutta ihan sama tuijotatko televisiota tai nettiä.
  Joskus on päiviä, ettei huvita oikein surffailu ja joskus on päiviä ettei muuta teekään, mutta jos saa niistä ideoista jotain tehtyä ei ole niin paha juttu.
  Mielestäni kaikella on aikansa.

  VastaaPoista
 3. Kun se OIKEA idea tulee kohdalle, löytyy ompeluaikaa ja -intoa ihan kivasti. Netissä menee paljon aikaa. On sitten filosofinen kysymys onko se hyödyllistä. Harrastuksen pitää olla hauskaa ja aina ei yksinkertaisesti huvita ommella syystä tai toisesta. Netistä saa niin valtavasti neuvoja ja opetusta että kannattaa käydä täällä ja pysyä ajan hermoilla.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä olen Kvilttaajan kanssa: harrastuksen pitää olla hauskaa ja kun vastaan tulee jokin vastustamaton malli, niin mikään ei pitele erossa ompelukoneesta... Olipa harrastus mikä hyvänsä, niin siihen kuuluu paljon muutakin kuin itse tekeminen. Jo pelkästä kauniiden töiden katselemisesta joko netistä tai sitten kirjoista ja lehdistä saa ihan yhtä lailla nautintoa ja elämyksiä kuin itse tekemisestäkin. Saati sitten tällaisesta mielipiteiden vaihdosta kanssasisarien kesken ;)

  VastaaPoista
 5. Samoja tuntemuksia olen käynyt läpi minäkin. Selailen blogeja ja haaveilen ehtiväni ommella kaikenlaisia ihanuuksia mitä niistä löytyy. Katselen kirjoja ja lehtiä, myös niissä on kauniita ideoita. Toisinaan tuntuu että ei keksi mitä haluaisi tehdä. Jokin aika sitten rupesin kirjoittamaan vihkoon vastaan tulleita kivoja töitä ja osotteita joista niitä olen löytänyt:)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista :-)

  VastaaPoista