torstai 2. syyskuuta 2021

Aivojen lepuutusta

Se tunne, kun kurssi, jolle olet ilmoittautunut, peruuntuu liian vähäisen osallistujamäärän takia... Blääh! No, täytyy toivoa seuraavien kurssien osalta parempaa onnea. 

Fiilikset ovat olleet vähän matalalla viime aikoina ja vaikka hirveästi tekisi mieli tehdä käsitöitä, en saa aloitettua. Sellaisina hetkinä on hyvä, että vaihtoehtoja tekemiselle on runsaasti. Leikkaa-liimaa-askartelu tuntui tällä kertaa riittävän yksinkertaiselta.

Olen vuosia ihaillut netissä kaikenlaisia journal-sivustoja; art journal, fabric art journal, junk journal, bullet journal... En tiedä noille suomenkielisiä nimiä, mutta viis siitä. Bullet journaliin, eli tuttavallisemmin bujoon, hurahdin pari vuotta sitten. Junk journalia olen tehnyt jo varmaan yli kymmenen vuotta, silloin en ollut vielä edes kuullut tuota "nimeä".  Altered book sen sijaan oli tuttu ja siitä kaikki saikin alkunsa. Vanha(!) kirja kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, tyylin mukaan osa sivuista pois, että mahtuu liimaamaan uutta sisältöä, kaikenlaista laatikoiden kätköistä löytyvää materiaalia ja mielikuvitusta, ei siinä muuta tarvita. Perfektionismi kyllä yrittää rajoittaa luovuutta, mutta junk journal on kyllä sen suhteen armollinen, ei hirveästi sääntöjä. Siksipä uskallan nyt ihka ensimmäisen kerran laittaa tänne muutaman kuvan aiheesta :-)

Kansi.





Tuon viimeisen sivun tein viime yönä (!). Kaikki nuo "väripaperit" olen leikannut vuosien saatossa aikakauslehtien sivuilta, mainoksista saa vaikka mitä värejä ja sävyjä :-D

Oma tyylini tehdä journalia on vähän kerrallaan eteneminen, jatkan sivuja fiiliksen ja sen mukaan, miten löydän uusia tyyliin sopivia kuvia tai tekstejä. Minulle tuo on "hermolepoa" :-)

4 kommenttia:

  1. Kurjaa kun kaikki kiva on verkossa tai peruttuna. Olen myös tehnyt joskus näitä kortteja, tosi kivaa hommaa. Täytyiskin kaivaa materiaalit esiin ja katsoa vieläkö osaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei välttämättä ymmärrä, miksi joku leikkelee kuvia lehdistä ja liimailee niitä vanhan kirjan sivuille, mutta onneksi heistä ei tarvitse välittää. Pääasia, että itsellä on kivaa 😉🙂

      Poista
  2. Kivoja aukeamia! Tykkään kovasti etenkin kahdesta ensimmäisestä!

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista! Kyllä askartelussa mieli virkistyy!

    VastaaPoista